Nikaragua Carmela Lopez, 250g

Káva zo strednej Ameriky, z jednej z troch najvýznamnejších oblastí Nikaraguy, Matagalpy. Kávy z Nicaraguy zvyčajne nie sú certifikované ako bio, resp. organic coffee, ale spĺňajú nároky kladené na tieto kávy. Súvisí to najmä s finančnými možnosťami pestovateľov a problémami v oblasti infraštruktúry.

Sme radi, že vám môžeme ponúknuť kávu z konkrétnej farmy. Malú farmu El Pino spravuje Carmela Lopez so svojím synom Rodrigom. Malá rozloha im umožňuje kontrolovať všetky aspekty pestovania a zberu a produkovať naozaj kvalitnú kávu.

Kávovníky tu rastú v tieni banánovníkov a citrusov spolu s kvetmi. Pestovanie kávy v tieni predstavuje návrat k pôvodným podmienkam, v ktorých rastú divé odrody dodnes. Zároveň je to významný krok smerom k trvalo udržateľnému a ekologickému poľnohospodárstvu. Biodiverzita stúpa a na farmu sa vracia život. Prichádzajú opeľovače a vtáky živiace sa škodlivým hmyzom. Voda sa vyparuje pomalšie, nedochádza k silnej erózii pôdy. Listy stromov prirodzene hnoja pôdu. Netreba používať veľa agrochemikálií a pesticídov. Pre Carmelu znamená spoločné pestovanie kávy a iných plodín diverzifikáciu príjmu. Kávu táto 80-ročná, stále aktívna dáma vníma ako jedinú plodinu, vďaka ktorej môžete získať nových priateľov a stmeliť rodinu.

Čaká vás káva strednej acidity, s krémovým telom a tónmi čokolády a citrónovej trávy. Vychutnajte si ju s rodinou a súčasnými či budúcimi priateľmi.


Ďalšia špecifikácia:

Pôvod: Nikaragua

Región: Matagalpa Aranjues

Nadmorská výška: cca 1300 m.n.m.

Druh kávovníka: Arabica

Odroda: Red Caturra

Spôsob zberu: ručne

Spracovanie: Mokré

11,00 €
Please select variants first