Južne od San José leží pohorie Tarrazú držiace si jedno z popredných svetových miest v oblasti pestovania kávy. Vzhľadom k nadmorskej výške hovoríme o tvrdom kávovom zrne (Strictly Hard Bean). Ku chuťovému profilu prispieva tunajšia vulkanická pôda, vysoká nadmorská výška, kombinácia množstva slnečných dní, teploty a zrážok. Medzinárodní "cupperi" hodnotia kávu San Rafael spracovanú v Beneficio Palmichal ako najlepšiu z regiónu Tarrazú.
Ďalšia špecifikácia:
Pražená zrnková káva
Pôvod: Kostarika
Oblasť: San Marco, San Pablo
Spracovateľ: Beneficio Palmichal
Druh kávovníka: Arabica
Nadmorská výška: 1200-2000 mnm
Obdobie zberu: december - február
Odroda: Caturra, Catuai
Spracovanie: mokré
Chuť: bohatá, jemná acidita, čokoláda, trstinový cukor.
Cupping skóre: 83.5 bodov