Kostarika

Južne od San José leží pohorie Tarrazú držiace si jedno z popredných svetových miest v oblasti pestovania kávy. Vzhľadom k nadmorskej výške hovoríme o tvrdom kávovom zrne (Strictly Hard Bean). Ku chuťovému profilu prispieva tunajšia vulkanická pôda, vysoká nadmorská výška, kombinácia množstva slnečných dní, teploty a zrážok. Medzinárodní "cupperi" hodnotia kávu San Rafael spracovanú v Beneficio Palmichal ako najlepšiu z regiónu Tarrazú.


Ďalšia špecifikácia:

Pôvod: Kostarika

Oblasť: San Marco, San Pablo

Spracovateľ: Beneficio Palmichal

Druh kávovníka: Arabica

Nadmorská výška: 1200-2000 mnm

Obdobie zberu: december - február

Odroda: Caturra, Catuai

Spracovanie: mokré

Chuť: bohatá, jemná acidita, čokoláda, trstinový cukor.


Cupping skóre: 83.5 bodov


9,70 €
Please select variants first