Burundi AA, 250g

Káva zo srdca Afriky. Burundi s pôdou vulkanického pôvodu, dostatočným množstvom zrážok a jedinečným terroir ponúka ideálne podmienky na pestovanie kávy. Osobitná technika spracovania - dvojnásobné premývanie, typické takisto pre kávu z Kene, sa podpisuje na čistej a jasnej chuti výsledného nápoja. Jasné citrusové a ovocné tóny sú v rovnováhe s tmavými tónmi karamelu a hrozienok. Skvelé vyvážená a komplexná, taká je káva z Burundi. A káva je aj cestou, ako priniesť rovnováhu do Burundi. Asi najchudobnejšia krajina sveta sa pokúša prostredníctvom kávy odraziť od dna. Po brutálnej občianskej vojne pred 30 rokmi vláda zvýšila konkurenciu v pestovaní kávy zapojením privátneho sektora a motivovala farmárov zamerať sa na kvalitu. Malí farmári (nik nevlastní viac ako hektár pôdy) pochopili, že kvalitná káva znamená vysoké výkupné ceny na burze. Ich káva sa zaradila medzi najkvalitnejšie africké kávy. A možno práve vďaka káve dôjde v príbehu Burundi k zvratu k lepšiemu.

Ďalšia špecifikácia:

Pôvod: Burundi

Región: Mwakiro, Muyinga

Nadmorská výška: 1600 - 1900 m.n.m.

Druh kávovníka: Arabica

Odroda: Bourbon

Spôsob zberu: Ručne

Spracovanie: Mokré

10,50 €
Please select variants first