Tri tipy od pražiara
Takmer každý pražiar vymenúva pri opise svojej kávy mnoho vlastností a príchutí. Nie vždy však vo svojej šálke nájdete všetko, čo pražiar napíše. Čím je teda dané chuťové vnímanie kávy? Dôkaz je jednoducho v šálke, v individuálnom vnímaní a spôsobe jej prípravy.
Ak chcete odporúčanie na kávu, ktorú si budete vychutnávať každý deň, tu sú naše tri tipy:
1. Novinka: Nikaragua Carmela Lopez
Ručne zberané kávové čerešne pochádzajú z mikrolotu v regióne Matagalpa. Šetrné spracovanie po zbere a praženie s dôrazom na zachovanie chuťového charakteru prinášajú šálku kávy vyváženej chuti. Ovocná chuť len jemne pripomína, že kávová čerešňa je tiež klasifikovaná aj ako ovocie.
2. Najobľúbenejšia: Brazília Santos
Výberová káva z oblasti Norte Pioneiro v Brazílii. V chuti vyniká vyváženosťou stredne silného tela spolu s tónmi čokolády a lieskových orieškov. Jemný dotyk acidity z nej robí príjemného spoločníka aj pre milovníkov tradičného espressa.
3. Tajný tip: Burundi AA
Káva zo srdca Afriky pestovaná na pôde vulkanického pôvodu s dostatočným množstvom zrážok. Výsledkom je káva s chuťou, v ktorej môžete objaviť ovocné tóny a vyššiu aciditu v spojení s trochou medu. V rovnováhe chutí sa zrazu objaví náznak karamelu.